Welke iPhone modellen zijn er nu al zo allemaal?

Welke iPhone modellen zijn er nu al zo allemaal?

Als een van de meest populaire smartphones ter wereld heeft Apple’s iPhone een grote verscheidenheid aan modellen en versies. Veel mensen kopen er een omdat het een soort status geeft, maar ook vanwege het gebruikersgemak en de mooie foto’s. Elk jaar brengt Apple nieuwe iPhones uit met verbeterde specificaties en functies. In dit artikel zullen we kijken naar de diverse iPhone-modellen die momenteel beschikbaar zijn.

Het vlaggenschip onder de iIphones

De iPhone 15 is het nieuwste vlaggenschipmodel van Apple en biedt talloze geavanceerde functies en verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. Met een krachtige A15 Bionic-chip, verbeterde camera’s en een verbluffend OLED-display biedt de iPhone 15 een ongeëvenaarde ervaring voor gebruikers. Daarnaast ondersteunt dit model ook 5G-connectiviteit, waardoor je kunt genieten van ultrasnelle internetverbindingen.

iPhone 12-serie

Daarvoor kwam nog de Iphone 14, en 13, en 12. We Die laatste nemen we onder loep. De iPhone 12-serie werd gelanceerd in 2020 en bestaat uit verschillende modellen: de iPhone 12 Mini, de iPhone 12, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Deze serie wordt gekenmerkt door hun strakke design, krachtige prestaties en geavanceerde camera’s. Alle modellen in deze serie ondersteunen ook het supersnelle 5G-netwerk. De iPhone 12 Mini is het kleinste model in de serie, ideaal voor mensen die de voorkeur geven aan een compacte smartphone. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro hebben vergelijkbare specificaties, maar de Pro-variant biedt extra functies zoals LiDAR-scanning en een telefotolens. De iPhone 12 Pro Max is het grootste model in de serie en heeft een indrukwekkend groot display. Wel werd dit type in Frankrijk onlangs uit de rekken gehaald omdat het teveel straling zou geven. Gelukkig zijn er nog genoeg andere modellen!

iPhone XR

Hoewel de iPhone XR al iets ouder is, blijft het een populaire keuze onder gebruikers vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit model werd gelanceerd in 2018 en biedt veel van dezelfde functies als de nieuwere modellen, zij het met iets minder geavanceerde specificaties. De iPhone XR heeft een LCD-display in plaats van OLED en maakt gebruik van Apple’s A12 Bionic-chip. Het heeft ook een single-camera-opstelling in tegenstelling tot de dubbele of drievoudige camera’s op nieuwere modellen. Desondanks levert de iPhone XR nog steeds geweldige prestaties en wordt hij vaak aanbevolen aan budgetbewuste consumenten.

© Pexels.com

Nog even verder terug in de tijd

De eerste iPhone was een simpele iPhone die op 9 november 2007 in Europa werd geïntroduceerd. In de eerste instantie was deze iPhone enkel in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. De introductie in Frankrijk was op 28 november 2007. Later kwamen onder anderen de iPhone 3G, 4 en 4s, 5 en 6s op de markt. De plus-modellen geven aan dat er een betere camera op zit en ook dat de schermkwaliteit beter is. Met name onder zakenmensen is de iPhone een populaire gsdget.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *