Beveilig jezelf online met een VPN

Beveilig jezelf online met een VPN

Internet is in de huidige tijd een erg onveilige plek geworden. Criminelen en hackers proberen bijvoorbeeld jouw bankgegevens te stelen en online mee te kijken wat je allemaal precies aan het doen bent. Een VPN kan jou hiertegen beveiligen. Vandaar dat wij in dit artikel uitleggen wat een VPN is en wat de voordelen voor jou kunnen zijn.

Wat is een VPN?

De afkorting VPN staat voor virtual private network. Deze software is bedoeld om jou veilig en privé op het internet te kunnen laten surfen. Een VPN zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding tussen jouw computer en het internet, zodat niemand anders mee kan kijken. Alle gegevens die door de VPN-verbinding lopen zijn bovendien versleuteld. Dus ook al zou iemand toch jouw gegevens onderscheppen, dan kunnen zij niets met die informatie.

Surf veilig tijdens het gebruik van openbare wifi-netwerken

Openbare wifi-netwerken staan er om bekend dat andere mensen gemakkelijk mee kunnen kijken. Gelukkig biedt een VPN voor dit gevaar een uitstekende oplossing. De VPN-tunnel zorgt er namelijk voor dat niemand kan zien wat jij allemaal op het internet aan het uitvoeren bent. Zo kan jouw belangrijke informatie niet gestolen worden door hackers die openbare wifi-netwerken vaak misbruiken voor dit doel.

Een VPN voorkomt dat jouw internetprovider mee kan kijken

Krijg jij ook een ongemakkelijk gevoel bij het feit dat jouw internetprovider ongestoord mee kan kijken wat jij allemaal online aan het doen bent? Dat is met een VPN gelukkig verleden tijd! De VPN-verbinding houdt jouw gegevens namelijk veilig en privé. Dat is goed om te weten, want privacy is in deze tijd steeds belangrijker aan het worden.

Verberg jouw echte IP-adres

Een ander groot voordeel van een VPN is dat het jouw echte IP-adres verbergt. Hierdoor kan een kwaadwillende zich niet specifiek op jouw computer gaan richten, want hij of zij weet immers niet wat jouw echte IP-adres is van jouw computer.

Ook kan je met behulp van een VPN een IP-adres aannemen dat uit een ander land komt dan waar jij op dat moment werkelijk bent. Zo kun jij bijvoorbeeld restricties omzeilen voor content die alleen maar geldt voor mensen uit bepaalde landen.

Beveiligde verbinding voor ondernemingen

Zeker voor bedrijven is het erg belangrijk om hun bedrijfsinformatie te beschermen. Vandaar dat bedrijven vrijwel altijd werken met een VPN als zij hun medewerkers thuis of ergens anders laten werken. Met een VPN kunnen deze medewerkers op afstand veilig inloggen op het bedrijfsnetwerk en kan de onderneming er zeker van zijn dat hun waardevolle bedrijfsinformatie niet onderschept kan worden.

© Pexels.com

Conclusie

Een VPN is software waar je in deze tijd eigenlijk niet meer zonder kunt. Het zorgt voor een beveiligde verbinding en het verbergt jouw echte IP-adres. Ook voorkomt het dat anderen ongestoord mee kunnen kijken naar wat jij allemaal aan het doen bent. Zo kun jij overal veilig online zijn zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat je in gevaar bent. Zeker voor ondernemingen die hun medewerkers thuis laten werken, is dit erg belangrijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *