Vijf tips om creatief te zijn met led-verlichting

Vijf tips om creatief te zijn met led-verlichting

Iedereen kent het inmiddels wel: led-verlichting. Dit nieuwe type lamp is de moderne manier om onze wereld te verlichten. Vergeleken met de traditionele verlichting is led-verlichting heel erg zuinig en gaat het ook veel langer mee. Behalve de duurzaamheid is ook de verschillende soorten lichteffecten die je kan. Met een led-gloeilamp kan je hele andere kleuren en lichteffecten creëren dan met een normale gloeilamp. Mensen gebruiken ze om die redenen thuis of bij bedrijven om energie te besparen en coole verlichtingseffecten te creëren. Hieronder vijf tips voor het zo goed mogelijk gebruiken van led-verlichting!

Op de goede plekken ophangen

De led-lamp kan op hele andere manieren opgehangen worden vergeleken met de oudewetse gloeilamp, en dit schept natuurlijk een hele hoop mogelijkheden! Verander eens de positie en hoek van de led-lampen en highlight op die manier bepaalde specifieke objecten of gebieden. Heb jij een heel mooi kunstwerk in de woonkamer staan? Maak het nog mooier met een bepaalde lichtinval Experimenteer met de plaatsing om te zien hoe dit de algemene sfeer in huis of op kantoor beïnvloedt.

Durf te experimenteren met kleur

Daarnaast is het natuurlijk goed om te durven te experimenteren met de kleuren. Dit is nou precies waar die led-verlichting heel goed voor gebruikt kan worden! Probeer verschillende gekleurde lampen of lichtstrips met elkaar te combineren om zo verschillende stemmingen en sferen te testen. Door kleuren te mixen en te matchen kun je unieke verlichtingseffecten laten zien! Niet alleen leuk voor een disco-avond, maar ook in het dagelijkse gebruik.

Speel met de helderheid

Niet alleen de kleur van de led-lichten kan je gebruiken, maar ook de helderheid. Gebruik dimbare LED lampen om de helderheid te regelen. Pas wel op dat je het niet te helder zet, want dat is weer niet fijn voor de mensen die om de verlichting heen staan. Door de intensiteit van het licht aan te passen, kun je de juiste sfeer instellen voor verschillende gelegenheden.

Creëer patronen van licht

Je kan al die verschillende led-verlichting natuurlijk ook inzetten om verschillende patronen te maken. Er bestaan specifieke gloeilampen die volgens bepaalde patronen licht kunnen zenden. Daarmee kan je mooie patronen maken, niet alleen op disco-avond, maar gewoon standaard! Deze patronen kunnen een dynamisch en artistiek tintje geven aan de ruimte die jij net even wat spannender wilt maken.

© Pexels.com

Combineer led-verlichting met ander materiaal

De fun stopt natuurlijk niet bij alleen de lampen! Je kan ook eens proberen om led-verlichting te koppelen aan doorschijnende panelen of juist reflecterende oppervlakten. Op die manier haal je nog meer show en spanning uit je led-verlichting. Onthoud goed: het belangrijkste om te experimenteren met led en om open te staan voor nieuwe ideeën en plezier te hebben bij het vinden van jouw unieke verlichtingsstijl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *