Vakantie vieren in België? Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen om te vertoeven!

Vakantie vieren in België? Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen om te vertoeven!

Veel mensen vinden reizen een van de leukste dingen die er zijn. Het is dan ook logisch dat reizen het vaakst als hobby wordt opgesomd. Het proeven van nieuwe culturen en het sluiten van vriendschappen over de hele wereld, daar staat bijna elk mens voor open. Op deze manier leer je jezelf en de wereld pas echt goed kennen, iets waar veel mensen bij zweren. Een bestemming die eigenlijk vaak over het hoofd gezien wordt, is België. In België heb je veel knusse stadjes waar je heerlijk in kan rondstruinen, maar ook ruige natuur voor de echte durfallen onder ons. Welke plekken in België zijn nou het leukst om vakantie te vieren? Dat lees je hier! Jouw volgende vakantie wordt ongetwijfeld een succes als je voor een van onderstaande bestemmingen kiest!

Avontuurlijke Ardennen

Wie van spanning en sensatie houdt, is in de Ardennen aan het juiste adres. Het is een gave bestemming waar je coole activiteiten kan doen. Wat denk je van een rots beklimmen of tokkelen in een groot klimbos met uitdagende obstakels? Je kan er ook heel goed mountainbiken in een van de uitgestrekte bossen. De stromende rivier is ideaal voor een kanotochtje, een geweldige activiteit waarbij je niet alleen sportief bezig bent, maar ook kan genieten van al het moois op je heen. Je kan voor een primitieve vakantie kiezen, door te gaan kamperen in de wilde natuur met een klein tentje, maar er zijn ook luxe hotels waar je heerlijk kan slapen en genieten van een goed ontbijt. De keuze is reuze!

Bruisend Brugge

Een prachtige stad die bijna Middeleeuws aandoet, is Brugge. Deze stad wordt zelfs geroemd door UNESCO, en is opgenomen op de werelderfgoedlijst. De schattige grachten met authentieke huisjes, dat iets waar mensen van over de hele wereld voor naar Brugge komen. Dan moet dat wel een fenomenaal gezicht zijn! Haal hier een lekkere wafel met slagroom om echt te proeven waar België goed in is. Ook de Vlaamse friet en de chocolade van Brugge zijn echte aanraders, je likt je vingers erbij af! Strijk neer op een van de gezellige terrassen voor een speciaalbiertje, en je ervaring is helemaal compleet! Brugge wordt wereldwijd geliefd, en dat is niet zonder reden. Wanneer kom jij deze parel van een stad ontdekken?

© Pexels.com

De Vlaamse kust

Voor iedereen die echt even stoom wil afblazen, is de Vlaamse kust een geschenk uit de hemel. Hier kan je even tot rust komen en helemaal tot jezelf komen, zonder je zorgen te hoeven maken. Zo is Knokke een zeer geliefde plek, met een geweldige boulevard waar je lekker kan flaneren. Ook de restaurants en strandtenten zijn van bijzonder goede kwaliteit. Een lekkere oester of een stukje zalm proeven? Dat kan hier als geen ander! Leg je handdoek neer op het strand van Oostende of van Knokke, en je bent binnen no time volledig ontspannen. Een goed boek mee, en klaar is Kees!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *