Waarom eens niet op vakantie in een vakantiehuisje ipv een hotel?

Waarom eens niet op vakantie in een vakantiehuisje ipv een hotel?

Wil je een vakantie boeken, dan zijn er veel dingen om aan te denken. Een vlucht, accommodatie, transfers en meer. Hebben we het over accomodaties, dan kan je onder meer kiezen voor een mooi, ruim vakantiehuisje of en knus, gezellig hotel. Kies je voor een vakantiehuisje in plaats van een hotel dan zal je vele voordelen ervaren.

Geniet van de ruimte

Ten eerste zal je merken dat je, wanneer je kiest voor een vakantiehuisje, veel meer ruimte tot je beschikking hebt. Een hotelkamer is vaak relatief klein, met alleen een slaap- en badkamer. Het ene vakantiehuis is groter dan het ander, maar vaak beschikt het over meerdere kamers. Denk hierbij aan verschillende slaapkamers, een badkamer, keuken en woonkamer. Zeker als je veel tijd in de accommodatie doorbrengt is een vakantiehuis de perfecte keuze. En hoe gezellig is het, als je op vakantie gaat met een groep vrienden of familie, dat jullie allemaal in dezelfde accommodatie kunnen verblijven.

Zoek op jouw specifieke wensen

Heb je veel specifieke wensen, dan is de keuze voor een vakantiehuisje voor jou waarschijnlijk het beste. Waar een hotelkamer vaak beschikt over een standaard indeling en weinig extra’s, heeft een vakantiehuis vaak veel meer dan dat. Wil je graag een ruim terras of zelfs een zwembad in de tuin? Heb je twee, drie of vier slaapkamers nodig? Zoek je een vakantiehuis gelegen op een afgelegen plek of juist in de buurt van het drukke, maar gezellige centrum van de stad? Wanneer jij al jouw wensen op een rijtje hebt staan, kan je gericht gaan zoeken naar het perfecte vakantiehuis.

Met een vakantiehuis ben je vaak goedkoper uit

Je zou misschien denken dat het huren van een vakantiehuisje duurder is dan een hotel, maar niet is minder waar. Zeker als je met een grote groep vrienden of familie op vakantie gaat en je de kosten kan delen, is een vakantiehuis vaak voordeliger. Ook kan je kosten besparen door zelf eten te koken. Dit kan makkelijker in een vakantiehuis, aangezien je in de meeste gevallen beschikt over een keuken. In een hotelkamer is dit niet het geval.

Geen rekening hoeven houden met andere hotelgasten

Ook is het hebben van veel privacy een groot voordeel. Er slapen tenslotte geen vreemde mensen in de kamer naast je waar je rekening mee moet houden. Ben je op vakantie met een groep vrienden en vieren jullie gezellig samen een feestje, dan zijn er geen andere mensen die er last van hebben. Doordat het vakantiehuisje relatief groot is, is er genoeg ruimte om je even terug te trekken als je daar behoefte aan hebt.

© Pexels.com

Al met al brengt het vele voordelen met zich mee wanneer je een vakantiehuisje boekt in plaats van een hotel. Zo zal je merken dat je over veel meer ruimte en faciliteiten beschikt. Daarnaast heb je veel meer keus als je specifieke wensen hebt en is een vakantiehuis vaak goedkoper. Tot slot kan je in alle privacy genieten van jouw dierbaren!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *