Hartverwarmende kersttradities voor onvergetelijke kerstdagen

Hartverwarmende kersttradities voor onvergetelijke kerstdagen

Vele families hebben kersttradities: dingen die rondom de kerstdagen altijd worden gedaan. Kerstradities geven een gevoel van verbondenheid, veiligheid en verbinden de generaties met elkaar. Om de kerstdagen nog specialer te maken, vind je in dit artikel inspiratie voor nieuwe kersttradities die jij met je familie, gezin, partner of vrienden kan uitproberen.

Inspiratie voor kersttradities

Slapen bij de kerstboom

Op kerstavond sleep je alle matrassen naar beneden om een nachtje bij de kerstboom te slapen. Blijf samen lekker lang op onder het genot van een kerstfilm. Maak deze traditie eventueel extra leuk met een kerstontbijt op bed de volgende ochtend.

Een vast uitje op de eerste dag van de kerstvakantie

Het begin van de kerstvakantie is op zichzelf al een heerlijk moment. Maak deze dag nog specialer door elk jaar hetzelfde uitje te doen. Denk aan een lekkere warme chocolademelk drinken in jullie favoriete restaurant of een jaarlijks bezoekje aan de ijsbaan om jullie beste schaatskunsten te laten zien.

Kerstkransen maken

Kerstkransen maken is een leuke traditie voor creatievelingen. In de kerstvakantie gaan jullie het bos in om takjes, bladeren, dennenappels en andere versiersels uit de natuur bij elkaar te sprokkelen. Van deze natuurlijke versiersels en een basiskrans van oase maak je een prachtige kerstkrans waarmee je je huis kunt versieren voor de kerst.

Amerikaanse traditie ”Elf on the Shelf”

Als je kinderen hebt is de Amerikaanse traditie ”Elf on the Shelf” een erg leuke traditie. Allereerst wordt het verhaal van de elf aan de kinderen verteld uit het boek Elf on the Shelf. Gedurende een week verschijnt er vervolgens elke ochtend een elf ergens in huis. De kinderen mogen elke ochtend op zoek gaan naar de elf. Als ouder verstop je de elfenknuffel elke dag op een nieuwe, gekke plek in huis. Dit leidt gegarandeerd tot hilarische momenten wanneer de kinderen ontdekken op welke gekke plek de elf nu weer is opgedoken.

Bezoek een kerstmis in de kerk

Voor gelovigen is het ontzettend mooi om de nachtmis is de kerk te volgen en elkaar een zalig kerstfeest te wensen. Ook voor niet-gelovigen kan het een mooie ervaring zijn om eens een kerstmis in de kerk mee te maken.

Lichtjeswandeling

In veel dorpen en steden wordt in de kerstvakantie een lichtjeswandeling georganiseerd. Loop ieder jaar gezellig samen een lichtjestocht in het donker en geniet van alle kerstversiering die je onderweg tegenkomt.

© Pexels.com

Een nieuw spel op de eerste dag van de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie staat tijd met elkaar doorbrengen centraal. Hoe leuk is het om een gezelschapsspel te spelen met elkaar! Leg ieder jaar een ingepakt gezelschapsspel onder de boom dat uitgepakt mag worden op de eerst vakantiedag en speel het met elkaar gedurende de vakantie zo vaak jullie willen.

De leukste kersttraditie is degene waar jij en de mensen om je heen het meest van genieten. Kies voor een kersttraditie waar jij plezier uit haalt en die bij jou en je naasten past.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *