Dankzij deze tips is alles tiptop in orde voordat de kleine spruit geboren is!

Dankzij deze tips is alles tiptop in orde voordat de kleine spruit geboren is!

Gefeliciteerd, er is een kleintje op komst! Een onwijs spannende, maar ook leuke, tijd is aangebroken. Je moet enorm veel voorbereidingen treffen zodat je baby in een warm nest opgroeit waar het hem of haar aan niks ontbreekt. Veel mensen denken dat ze alles perfect geregeld hebben voordat hun kleintje geboren wordt, maar komen er dan in het proces achter dat ze toch nog een aantal belangrijke zaken vergeten zijn.

Inlezen

Het is ook een kwestie van kennis opdoen. Hoe kan je het beste een bevalling doorstaan, welke puftechnieken werken het beste, en op wat voor manieren kan je je kindje stil krijgen als het een onophoudelijke huilbui heeft? Dit zijn zaken waar je totaal geen idee van hebt als je geen kinderen hebt, maar oefening baart kunst! Lees onderzoeken en ga naar voorbereidende sessies van coaches, zodat jij met een frisse start aan het ouderschap kan beginnen.

Kraamzorg

Het is handig om kraamzorg al vroeg van tevoren te regelen, want deze mensen hebben het bizar druk. Het kan handig zijn om een document op te stellen met jouw voorkeuren en wensen, zodat de kraamverzorgende hier rekening mee kan houden als ze jou helpt bij het verzorgen van je kindje. Het is voor haar ook een stuk prettiger om op de hoogte te zijn van jouw wensenlijst, omdat ze dan weet dat de dingen die ze doet jou blij maken. De kraamverzorgster komt een weekje na de bevalling jou helpen en ontzorgen. Je leert hoe je je kind moet verzorgen en wat voor technieken handig zijn om bepaalde taken uit te voeren. Een kraamverzorgster helpt jou zelfs bij een aantal huishoudelijke taken, zodat jij in alle rust kan genieten van je baby’tje.

Thuisbevalling of naar het ziekenhuis?

Tevens is het handig dat je van tevoren hebt bepaald of je in het ziekenhuis of thuis wil bevallen. In het ziekenhuis kan het prettig zijn, omdat je dan weet dat je snel medische hulp kan krijgen als de situatie daarom vraagt. Een thuisbevalling kan ook heel fijn zijn, omdat je dan op je eigen plek bent waar je alles en iedereen goed kent. Dat kan een soort van verzachtend effect hebben als je pijn moet lijden tijdens je bevalling. Maar, je moet je wel realiseren dat het soms kan voorkomen dat jouw voorkeur voor een thuisbevalling helaas geen werkelijkheid kan worden. Soms gaat een bevalling niet zoals gepland, en kan het zomaar zijn dat je linea recta naar het ziekenhuis moet voor medische assistentie. Wees hier niet teleurgesteld over: dit doet men om jou en je baby zo goed mogelijk te helpen!

© Pexels.com

Als je naar het ziekenhuis wil gaan, omdat ze daar bijvoorbeeld pijnstillende medicatie hebben en er veel deskundigen rondlopen die je om hulp kan vragen, dan is het handig om de vluchtkoffer al vroeg klaar te maken. Het kan zomaar zijn dat jouw bevalling veel eerder start dan de normale 40 weken die ervoor staan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *