Je slaapkamer inrichten doe je zo

Je slaapkamer inrichten doe je zo

De slaapkamer is bij uitstek het verblijf in huis waar je heerlijk kunt ontspannen en echt aan je rust toekomt. Om van de slaapkamer dan ook een fijn verblijf te maken, is het wel handig als je weet waar je rekening mee moet houden bij het inrichten ervan. Dit artikel helpt je een eind op weg.

Denk aan de volgende zaken

Het lijkt misschien zo eenvoudig, maar er komt toch eigenlijk meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Een goede, prettige slaapkamer heeft namelijk meer nodig dan enkel een bed dat zomaar ergens is neergezet. Je doet er goed aan om minstens te denken aan de volgende zaken:

1. Licht
Het is een van de basisaspecten die belangrijk is bij het inrichten van eigenlijk elke ruimte, zo ook van de slaapkamer; het gebruik van licht. Het gaat hier niet alleen om kunstlicht, maar ook om de lichtinval van buitenaf. Heb je bijvoorbeeld weinig licht van buiten, dan zul je met een lichtplan aan de slag moeten. Extra goede verlichting bij de kledingkast bijvoorbeeld. Boven je bed kies je bij voorkeur wat meer voor sfeerverlichting.

2. Kleurgebruik
Met het eerste punt hangt dit tweede punt eigenlijk samen. Kleurgebruik bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een kamer. Een kamer met weinig daglicht komt beter tot zijn recht als je lichtere kleuren gebruikt op de muur en in de aankleding. Wist je bovendien dat het gebruik van kleur van grote invloed is op je mentale welzijn? Dit is uit diverse onderzoeken gebleken. Kleuren, zoals groen en blauw doen het goed op de slaapkamer. Deze staan namelijk voor rust en ontspanning.

3. Feng Shui
Iets dat ook zeker de moeite waard is om rekening mee te houden, is Feng Shui. Dit staat voor het beïnvloeden van geluk. Volgens deze filosofie zou een bepaalde manier van inrichten bijdragen aan een beter algeheel gevoel. Interessant, niet waar? Zo plaats je jouw bed bij voorkeur niet onder het raam of met een zijde tegen de muur, is kunstverlichting subtiel aanwezig en staat de kamer niet te vol. Dit alles heeft te maken met het (laten) vloeien van energie.

4. Functionaliteit
Nog iets om absoluut in overweging te nemen, is het gebruik van de slaapkamer. Vaak wordt deze ruimte gebruikt voor slapen en werken. Op veel (ouder) slaapkamers is ook het wasrek regelmatig terug te zien. In zulke gevallen is het een idee om te denken aan een afscheiding, bijvoorbeeld door middel van een ‘roomdivider’. Zo verdeel je de ruimte eenvoudig in tweeën.

5. Opbergruimte
Of je nu veel of weinig ruimte hebt op je slaapkamer, je hebt een plek nodig voor al je persoonlijke spullen. Een goede kast is het halve werk, maar denk er ook zeker aan om de ruimte onder en boven het bed te gebruiken. Ook een mooie, grote poef met deksel biedt vaak uitkomst om veel spullen een plek te geven zonder het rommelig te laten lijken.

© Pexels.com

Lekker slapen

Nu je weet waar je op moet letten, kun ook jij je slaapkamer omtoveren tot een waar paradijsje. Denk er tot slot aan: less is more. Houdt het open, rustig en ruimtelijk voor het beste resultaat. Welterusten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *