Een auto kopen of huren? De voordeligste oplossing!

Een auto kopen of huren? De voordeligste oplossing!

Wat is de meest verstandige oplossing wanneer u een nieuwe auto wilt aanschaffen? Kopen of huren? In dit artikel helpen wij u op weg, door een genuanceerd beeld te schetsen van de kosten en mogelijkheden.

Wat mag u bijvoorbeeld verwachten wanneer u een auto huurt? Is het huren van een auto op lange termijn duurder dan een auto kopen? Deze vragen en nog veel meer beantwoorden we op deze pagina.

Kunt u beter een auto huren of kopen?

Dit hangt af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u financiële zekerheid heeft, zoals een hoog salaris en een vast contract, kan het voordeliger zijn om een auto te huren.

In het besluit om een auto te huren of kopen, kunt u ook uw toekomstplannen meenemen. Stel, u gaat over een jaar verhuizen naar de andere kant van de wereld, dan is een auto huren waarschijnlijk verstandiger. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over de verkoop of het importeren van de auto.

Heeft u een onzekere toekomst? Zoals geen vast contract of een variabel salaris? Dan raden wij u aan om een auto te kopen die past binnen uw budget. Zo verkleint u de kans dat u in de schulden komt. Maar ook wanneer u graag de touwtjes in handen heeft, is het kopen van een auto verstandiger. U heeft zelf het beheer over de verzekering en het onderhouden van de auto.

Wat mag u verwachten wanneer u een auto huurt?

Als u een auto huurt betaalt u een vast bedrag per maand. De kosten zijn afhankelijk van het soort auto en de toegevoegde opties. Maar ook de maximale kilometers die zijn opgenomen in het contract. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Maximaal 20.000 kilometer per jaar rijden: €545 per maand.
  • Maximaal 25.000 kilometer per jaar rijden: €565 per maand.
  • Maximaal 50.000 kilometer per jaar rijden: €665 per maand.

Als u de maximale toegestane kilometers overschrijdt, dient u aanvullende kosten te betalen. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van de desbetreffende leasemaatschappij.

De verzekering is inbegrepen bij de maandprijs. Vraag altijd aan uw leasemaatschappij om welke verzekering het gaat. Zo kunt u eventueel bespreken om de dekking te verbeteren, de maandprijs gaat dan wel omhoog. Hetzelfde geldt voor de wegenbelasting, ook deze is inbegrepen bij de maandprijs.

Meestal krijgt u er ook een onderhoudsprogramma bij. De auto krijgt dan periodieke onderhoudsbeurten en reparaties zijn gedekt. Vraag aan uw leasemaatschappij wat u mag verwachten van het onderhoudsprogramma.

Auto huren op lange termijn duurder dan een auto kopen?

Ja, als u een auto voor een lange periode wilt gebruiken is het voordeliger om een auto te kopen. Als u een auto koopt kunt u zelf bepalen wanneer en door wie u de auto wilt laten onderhouden. Bovendien kunt u overstappen van verzekering. Kortom, u heeft zelf de touwtjes in handen en dit kan financieel voordeliger zijn.

© Pexels.com

Conclusie

Kijk naar uw persoonlijke situatie om te beoordelen of u beter een auto kunt huren of kopen. Het huren van een auto brengt veel gemak met zich mee, maar kopen is op lange termijn voordeliger. Dit omdat u meer controle over de kosten heeft. Besluit u om een auto te huren? Lees dan het leasecontract grondig door en bespreek de afspraken met de desbetreffende verhuurder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *