Dure tijden: 5 tips om goedkoper te tanken

Dure tijden: 5 tips om goedkoper te tanken

Het zal je niet ontgaan zijn, maar we leven in dure tijden. De boodschappen in de supermarkt zijn schrikbarend gestegen en wie zijn tank volgooit bij de pomp zal er ook niet blijer op worden. Kan dat niet goedkoper? Jazeker wel! In dit artikel geven we je 5 tips om goedkoper te tanken. Doe er je voordeel mee in deze dure tijden!

5 tips

  • 1. Als je op stap gaat, zoek dan van tevoren uit waar je het goedkoopst kunt tanken. Per benzinepomp kunnen de prijzen nogal verschillen (tot wel 30 eurocent per liter), dus het loont zeker om het uit te zoeken! Tegenwoordig heb je verschillende apps, zoals de Onderweg App van de ANWB, waarmee je precies kan zien waar je bij jou in de buurt goedkoop kan tanken.
  • 2. Iedereen weet dat je langs de snelweg de hoofdprijs betaalt voor een tankbeurt, dus probeer dat te vermijden. Mocht dat onverhoopt toch niet anders kunnen, vergelijk de prijzen dan goed. Zelfs benzinepompen van hetzelfde merk kunnen vaak flink in prijs verschillen!
  • 3. Ga niet tanken bij de grote merken, maar bij de budgetketens. Hier heb je weinig tot geen voorzieningen, waardoor de prijs laag blijft. Je kan je bij veel van de budgetketens je aanmelden voor online nieuwsbrieven. Zo weet je snel wanneer je met korting kan tanken.
  • 4. Ga op een rustig moment tanken. Maandag is een drukke en dus dure dag, dus probeer het bijvoorbeeld in het weekend te doen. Veel pompen hebben dynamische prijzen, dus op minder drukke momenten zijn de prijzen lager dan bij drukkere momenten.
  • 5. Er zijn ook technieken en om je rijstijl aan te passen, zodat je minder brandstof gebruikt: het nieuwe rijden. Kijk vooruit, zodat je goed kan anticiperen en je vloeiend blijft rijden. Gebruik de remmende werking van je motor. Laat de motor niet stationair draaien, maar zet deze gewoon uit. En al die luxes zoals airco, stoelverwarming etc. kost ook extra brandstof. Probeer deze ook niet teveel te gebruiken. Kijk voor meer tips met betrekking tot het nieuwe rijden, maar eens op Internet.
© Pexels.com

Tot slot

Tot slot zijn er nog een paar tips om te bezuinigen. Om brandstof te besparen kun je bijvoorbeeld ook alle extra’s (denk bijvoorbeeld aan een fietsendrager of dakkoffer) van je auto halen en je banden goed oppompen. Hierdoor heeft je auto minder weerstand en dus een lager verbruik. Je kan ook je ritje slim plannen, zodat je het meeste uit je tripje haalt. En als je echt wil besparen, laat dan de auto staan als dat kan….
Wij wensen je veel succes met het doorkomen van deze dure tijden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *